ISPARTA SENİRKENT İLÇE MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜMÜZ SAYIN HÜSEYİN TURAÇ LİSE ÖĞRENCİLERİMİZLE BULUŞUYOR

İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Hüseyin TURAÇ OSYM tarafından yayımlanan Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) Kılavuzu ışığında lise öğrencilerimiz ile bir araya gelerek "Temel Yeterlilik Testi" (TYT) ve "Alan Yeterlilik Testleri (AYT) sınavları hakkında bilgilendirme yaptı.
İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜMÜZ SAYIN HÜSEYİN TURAÇ LİSE ÖĞRENCİLERİMİZLE BULUŞUYOR

İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Hüseyin TURAÇ OSYM tarafından yayımlanan Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) Kılavuzu ışığında lise öğrencilerimiz ile bir araya gelerek "Temel Yeterlilik Testi" (TYT) ve "Alan Yeterlilik Testleri (AYT) sınavları hakkında bilgilendirme yaptı.

Dr. İsmail Hakkı Örmeci Anadolu Lisesi 11. ve 12. Sınıf öğrencileri ile bir araya gelen İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Hüseyin TURAÇ öğrencilerimize “Gençler sizler Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ün Cumhuriyeti emanet ettiği Türk Gençliğisiniz. Lütfen omuzlarınızdaki görev ve sorumluluğun farkına varın ve ona göre yaşayın” dedi.

Konuşmasına şöyle devam eden Sayın TURAÇ “Sevgili Gençler sizler bizim için çok kıymetlisiniz. Çünkü sizler bu ülkenin aydınlık yarınları olacaksınız. Gelecekte bu ülkeyi temsil edecek olan sizler kendinizi bugüne değil geleceğe uygun olarak hazırlamalısınız. Bugün sizler kendi geleceğiniz için, biz öğretmenleriniz ise bu ülkenin geleceği olan yine sizler için buradayız. Bizim için sizler hava kadar, su kadar hatta hayat kadar değerli ve kıymetlisiniz. Biz sizlerin gelecekte bu ülkeyi en güzel şekilde temsil edeceğinize ve muasır medeniyetler seviyesine taşıyacağınıza canı gönülden inanıyoruz. Başarmanın ön şartı başarıya inanmaktır. Hiçbir başarı tesadüf olmadığı gibi hiçbir başarı da sadece zekânın ürünü değildir. Kazanılmış büyük başarılar zekâ ve yeteneğin alın teri ile yoğrulmuş halidir. O zaman özlenen, hedeflenen başarılara ulaşmak için düzenli ve planlı olarak çalışmak şarttır.

Hayatta başarmamız gereken ilk konu erdemli insan olabilmektir. Erdemli insan olmanın ilk adımı insanları sevmek ve saygı duymaktır. Biz “sizler iman etmedikçe cennete giremezsiniz, birbirinizi sevmedikçe de iman etmiş sayılmazsınız” diyen bir dinin mensuplarıyız. O zaman “yaratılanı sev yaratandan ötürü” ilkesi gereği sevgiyi hayatımızda hâkim kılmalı, koşulsuz olarak kendimizden başlayarak herkese saygı duymalıyız.

Kendisine saygı duyan bir insan iletişim halinde olduğu, etkileşime girdiği, hayatı paylaştığı herkese saygı duyar. Onlara karşı sorumluluklarını bilir ve yerine getirir. İlk saygı duyacağımız kişi kendimiz olduğuna göre ilk olarak da kendimize karşı görev ve sorumluluklarımızı bilmeli ve yerine getirmeliyiz.

Öğrenci olarak bizim ilk ve tek işimiz ders çalışmak, kendimizi hayata hazırlamaktır. Öğrenim hayatımızda başarılı olmak içi öncelikle kendimizi iyi tanımalı güçlü ve zayıf yönlerimizi bilmeliyiz. Güçlü yönlerimizi öne çıkararak o alanda kendimizi geliştirmek için çaba sarf etmeliyiz.

Hızla yaklaşmakta olduğumuz  "Temel Yeterlilik Testi" (TYT) ve "Alan Yeterlilik Testleri (AYT) sınavları gözümüzde büyütülecek zor bir sınav değildir. Özellikle "Temel Yeterlilik Testi" (TYT) Sınavı 120 sorudan sadece ve sadece 15 soruya doğru cevap veren birinin kazanabileceği son derece basit bir sınavdır. Yeter ki bu doğru cevaplarımızı kendi haline bırakalım ve yanına birçok yanlış cevap ilave etmeyelim. Unutmayalım ki cevap kâğıdına işaretlenmeyen dört yanlış cevap bir doğru cevabınızı güvence altına alır ve bize bırakır.

Aynı şekilde "Alan Yeterlilik Testleri (AYT) sınavı da soruların sadece % 20’sine doğru cevap vererek kazanılabilecek bir sınavdır.

 

“Ama hocam benim için sınavı kazanmak (150 TYT Puanı veya 180 AYT puanı) almak yeterli olmaz. Benim hedefim daha büyük” diyorsanız o zaman biraz daha çok çalışmanız gerekecek demektir. Hepimiz hedefimizi bilmeli ona göre çalışmalı, nefesimizi kondisyonumuzu hedeflediğimiz mesafeye göre ayarlamalıyız. Önceliklerimizden biri de AYT sınavına hangi testlerden gireceğimizi bilmektir. Bunun için şuana kadar deneme sınavlarında gösterdiğiniz başarı, gitmek istediğiniz bölüm belirleyici olmalıdır. Hedeflerimizi belirlerken gerçekci ve dürüst olmalıyız. Hayallerimizi, duygularımızı, arzu ve isteklerimizi, ailelerimizden gelen telkinleri ve arkadaş etkisini bir tarafa bırakıp kendi gerçeklerimize uygun olan bir alanda sınava girmeli ve en baarılı olabileceğimiz alanda bir meslek seçmeliyiz. Aksi takdirde zaman kaybı yaşarız. Bir karar verdiğimiz zaman da bizi bu hedefe ulaştıracak AYT testlerinin hangileri olduğunu, bu testlerde hangi derslerden kaçar soru olduğunu iyi bilmeliyiz. İşte OSYM tarafından yayımlanan Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) Kılavuzu tüm bu konularda size net bilgi sunuyor. Kılavuzdan, okul rehber öğretmenlerinizden ve okul idarelerinizden bu konularda destek alabilirsiniz.

Gençler yarın yaşayacağımız hayatı bugün bizler inşa ediyoruz. Yarın ne kadar huzurlu, mutlu olmak istiyorsak bugün o kadar çok çalışmamız gerekir. Hayatın gerçekleri çok aacımasızdır. Hayat denen bu kısa filmde bir kaç yıl sonra hepinize yeni roller dağıtılacak. Kiminiz doktor,mühendis, hakim, avukat, öğretmen,asker, polis olacaksınız, kiminiz işçi, esnaf, çiftçi, ev hanımı olacak. Ama en acısı işsiz kalanlar olacak. Bugün belirli bir işi, düzenli bir kazancı olmayan kişiler hayatlarını çok zor şartlar altında devam ettirirlerken gelecekte bu zorluk daha da artacak ve içinden çıkılmaz bir hal alacak. Öte yandan eğitim o kadar kutsal ve yüce bir kavramdır ki bizlere sadece para kazandırmaz. aynı zamanda toplumda saygınlık, itibar ve kariyerde kazandırır. Onun için ekonomik durumumuz ya da beklentimiz ne olursa olsun mutlaka geçerli bir diplomanız iyi bir eğitiminiz olsun.

 

12-03-201812-03-201812-03-201812-03-201812-03-201812-03-201812-03-201812-03-2018

Hükümet Konağı Kat3 Senirkent ISPARTA - 0246 511 48 25

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.